وقت تراپیه!

اگر شما هم متوجه شده‌اید که دارید کارهای ضروری را مداوم به عقب می‌اندازید، بدانید که در این مصیبت تنها نیستید. در واقع، آدم‌های بسیاری هستند که حداقل گاهی اوقات کارهایشان را به تعویق می‌اندازند. اما دردِ دفع‌الوقت بعضی‌ها چنان عمیق است که دیگر نمی‌توانند توانایی‌های بالقوه‌شان را بالفعل کنند و مشکلات آنها در زندگی گسترش پیدا می‌کند.

"یکی از موارد مهم، نیاز ما به روانشناس و جلسات تراپی است."

چرا باید به روانشناس مراجعه کنیم ؟

اینکه چرا باید به روانشناس مراجعه کنیم سوالی است که ممکن است برای افراد زیادی پیش بیاید. بسیاری اعتقاد دارند که مراجعه به روانشناس تنها برای کسانی که دچار اختلال‌های روانی و یا مشکلات روحی هستند لازم است در صورتی که این تصور اشتباه است. امروزه با وجود فشار‌ها و استرس‌هایی که همه‌ی ما در زندگی تحمل می‌کنیم وجود شخصی که بتواند ذهن آشفته‌ی ما را به آرامش برساند بسیار دارای اهمیت دارد.

معنی کلمه تراپی  (Therapy)

کلمات مراقبت، تراپی، درمان و شفاعت در یک زمینه معنایی همپوشانی دارند و بنابراین بسته به زمینه می توانند مترادف باشند. واژه انگلیسی تراپی از واژه لاتین Therapīa که از زبان یونانی ریشه می گیرد بوجود آمده و در لغت به معنای “درمان” یا “شفا” است.

در چه مواردی به روانشناس مراجعه کنیم؟

موقعیت‌های مختلفی در زندگی هستند که انسان‌ها با قرارگیری در آنها احساس ضعف و درماندگی می‌کنند، لحظاتی که هیچ‌راه حلی برای حل مشکلات به ذهنمان نمی‌رسد و درست در همین موقعیت‌ها است که کمک یک روانشناس می‌تواند تحول بزرگی در زندگی ما به وجود بیاورد. در ادامه قصد داریم به مواردی که لازم است در آنها به روانشناس مراجعه شود اشاره کنیم:

  • ابتلا به افسردگی
  • ترک عادت‌های مخرب
  • فشارهای عصبی، استرس و اضطراب
  • مسائل خانوادگی
  • انواع فوبیا
  • از دست دادن عزیزان
  • اختلالات وسواسی
  • و ...

چرا مردم به روانشناس مراجعه نمیکنند؟

دلایل مختلفی می‌تواند بر مراجعه نکردن افراد به روانشناس تاثیرگذار باشد که در اینجا به چند مورد از آنها اشاره می‌کنیم:

نداشتن اطلاعات کافی در رابطه با کار روانشناس

یکی از عوامل اصلی که باعث می‌شود مردم به روانشناس مراجعه نکنند نداشتن اطلاعات کافی در رابطه با کار و تخصص روانشناس است. گاهی مردم بر این تصور هستند که روانشناس گره‌ای از کار من باز نمی‌کند یا روانشناس‌ها چیزی بلد نیستند این تصورات همه از عدم شناخت و آگاهی مردم از کار روانشناس‌ها نشات می‌گیرد.

هزینه‌های زیاد روان‌درمانی

از دیگر دلایلی که باعث می‌شود مردم تمایلی به مراجعه به روانشناس‌ها نداشته باشند هزینه‌های بالای مشاوره است. اما باید به این نکته توجه داشت که روانشناس‌ها شغل حساسی دارند و تشخیص آنها می‌تواند افراد را از بسیاری از مشکلات و اختلالات روحی نجات دهد.

ترس از برچسب‌هایی مانند روانی یا افسرده

در جامعه‌ی ما برچسب زدن به افرادی که به روانشناس مراجعه می‌کنند بسیار رواج دارد و افراد از اینکه روانی، دیوانه و یا افسرده خطاب شوند می‌ترسند و از رفتن به جلسات روانشناسی امتناع می‌کنند. فرهنگ درست مراجعه به روانشناس می‌تواند کمک کند که چنین افکاری در جامعه از بین بروند و افراد با خیالی آسوده و بدون ترس از برچسب خوردن به روانشناس مراجعه کنند.

سخن پایانی

خوشبختانه امروزه بسیاری از افراد متوجه اهمیت مراجعه به روانشناس شده‌اند و این کار را انجام می‌دهند اما هنوز بیشتر افراد متوجه این اهمیت نشده‌اند و از سلامت روانی و جسمانی کمی برخوردار هستند. اگر می‌خواهید از جلسات مشاوره‌تان بهترین نتیجه را دریافت کنید، اولا باید مشاور خوب و حرفه‌ای را انتخاب کنید و دوما باید خودتان نیز تلاش و همکاری کنید.

حتما برای درمان افکار منفی، استرس، اضطراب، افسردگی، مشکلات رابطه و زندگی مشترک، مشکلات رابطه زناشویی و…. از روانشناسان متخصص در این زمینه‌ها کمک بگیرید. قبل از اینکه مشکلات‌تان تشدید شوند و تمام جوانب زندگی‌تان را در بر بگیرند برای درمان شان اقدامات لازم را انجام بدهید چون هرچقدر زمان بگذرد، قطعا مشکلات بدتر می‌شوند و بعدها باید چندین برابر برای درمان‌شان وقت و هزینه صرف کنید.

پس به موقع هزینه کنید، تا کم هزینه کنید، در کوتاه مدت نتیجه مطلوب را دریافت کنید و مشاور حرفه‌ای انتخاب کنید. مشاوران هیجان اندیشه در زمینه‌های مختلف می‌توانند به شما کمک کنند.